FAQ  •  Login

Will my computer run Automation?

<<

WhiteMercedes

User avatar

Posts: 20

Joined: Sat Aug 29, 2015 2:16 pm

Location: New York

Cars: 1971 Ford Mustang Mach 1
1989 Mercedes-Benz 300SEL

Post Mon Dec 28, 2015 4:07 pm

Will my computer run Automation?

Here are my specs:

Processor: Intel Core i3
Graphics Card: Intel HD 5500
RAM: 6GB
HDD: 1TB
Dedicated Video RAM: 128MB
Guentherstrass AG: Refinement in Motion. Since 1945.

Image
<<

cpufreak101

User avatar

Supercharged
Supercharged

Posts: 816

Joined: Mon Dec 15, 2014 5:28 am

Location: My Bedroom

Cars: no license right now but i'll be getting a 2006 Chevy Trailblazer LS once i do get one

Post Mon Dec 28, 2015 4:08 pm

Re: Will my computer run Automation?

you're there on the processor but i can't speak for the GPU
Company Id:1945270
Galt Motors, excelence since 1945
(PS, Galt automotive is still Galt motors, i use it interchangably)
<<

WhiteMercedes

User avatar

Posts: 20

Joined: Sat Aug 29, 2015 2:16 pm

Location: New York

Cars: 1971 Ford Mustang Mach 1
1989 Mercedes-Benz 300SEL

Post Mon Dec 28, 2015 4:12 pm

Re: Will my computer run Automation?

cpufreak101 wrote:you're there on the processor but i can't speak for the GPU

Yeah. Nobody online seems to know what version of Shader my card's got. That's why I'm asking here. To see if anybody else has that card.
Guentherstrass AG: Refinement in Motion. Since 1945.

Image
<<

Daffyflyer

User avatar

Developer - Lead Artist
Developer - Lead Artist

Posts: 3444

Joined: Wed Apr 14, 2010 8:36 pm

Location: Wellington, New Zealand

Cars: 1993 Mazda Lantis Type R V6 Racecar, 2006 BMW 530i

Post Mon Dec 28, 2015 4:53 pm

Re: Will my computer run Automation?

I'd suggest trying the demo and seeing how you go. My suspicion is that it'll run, but fairly poorly
3d Artist, Game Designer, Marketing Guy

Follow us on
Twitter - http://twitter.com/AutomationGame
ModDB - http://www.moddb.com/games/automation
Facebook - http://goo.gl/omJzt
Chat http://automationgame.com/irc
<<

Racer13

User avatar

Posts: 100

Joined: Wed Jul 31, 2013 5:44 pm

Location: Gallifrey

Cars: 1996 Ford Probe GT

2007 Intrepid Cruiser w/ 125 IAME Leopard

250 Superkart on the way

Post Mon Dec 28, 2015 5:51 pm

Re: Will my computer run Automation?

I have an i3, 4 GB of RAM, and the basic Intel HD Graphics, game runs decent. I'm not saying it's fast, but it's usable. Usually have a 3-4 minute loading time at the beginning of the game, and loading bodies and engines is slow as balls, but after those initial bottlenecks the game is reasonably fine. The nice thing about Automation is that it doesn't need to run smoothly to be playable, due to the type of game it is and how they have built the gameplay.

So to answer your question, yes, you should be able to play it.

Cheers - Racer13
Image
"Racing is life. Everything before or after is just waiting."
- Michael Delaney

HP Craftworks
#1955013, Est. 1955
<<

07CobaltGirl

User avatar

Queen of Track Building

Posts: 1613

Joined: Sun Dec 08, 2013 11:47 am

Location: Atlanta, GA, USA

Cars: Chevy Cobalt

Post Mon Dec 28, 2015 8:02 pm

Re: Will my computer run Automation?

Not really enough information. Which processor is it...you said i3, but there are a lot of different i3's out there. My guess is, with the HD5500, you're probably on at least a 3rd gen and possibly a 4th gen i3? I have a 2nd generation i5 (i5-2450) and 6GB of ram with an HD3000 integrated graphics chip (Lenovo laptop) and the game runs alright on mine. The game starts a bit slow, and since the last big update the tracks load even slower, but it isn't anything which would make it unplayable. Some basic specs on my laptop are below:

Image
Image
<<

squidhead

User avatar

Posts: 911

Joined: Fri Oct 23, 2015 1:36 pm

Cars: BMW E34

Post Tue Dec 29, 2015 12:16 am

Re: Will my computer run Automation?

Apart from the graphics card it seems a more powerful PC than mine...
<<

WhiteMercedes

User avatar

Posts: 20

Joined: Sat Aug 29, 2015 2:16 pm

Location: New York

Cars: 1971 Ford Mustang Mach 1
1989 Mercedes-Benz 300SEL

Post Tue Dec 29, 2015 1:55 am

Re: Will my computer run Automation?

Never mind this thread. The demo worked great! I'm downloading the game on Steam right now.
Guentherstrass AG: Refinement in Motion. Since 1945.

Image
<<

koolkei

User avatar

Posts: 947

Joined: Wed Sep 09, 2015 10:35 pm

Cars: a mini 2 wheeled single cyl car :D

Post Tue Dec 29, 2015 8:14 pm

Re: Will my computer run Automation?

yes. yes you will run it pretty nicely

just FYI. i have the game running on 2 laptops.

and one of them is an old 2008 Lenovo 3000 laptop with specs:

- Intel Core2Duo T8100 @2.1Ghz
- 3 GB RAM
- Graphics: intel GMA 3100 A.K.A Intel X965.

this is as low of a graphic unit as you can get. even an old nvidia GT 7800 is faster than this

also this is a laptop with a 16:10 display

proof:
Attachments
dxd2.PNG
dxd2.PNG (61.34 KiB) Viewed 2234 times
dxd1.PNG
dxd1.PNG (58.83 KiB) Viewed 2234 times

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron